Väggsängar

Bor du trångt? Kanske familjen har växt och sängarna tar för stor plats i hemmet, eller kanske du bor i en liten etta men skulle vilja utnyttja utrymmet maximalt? Har du ett litet extrarum som du skulle vilja använda som gästrum?

Gästrum

Bygg ett väggskåp

En extrasäng är alltid bra att ha i hemmet, men den skall ta så lite plats som möjligt när den inte används. Då är det perfekt att ha en väggsäng eller sängskåp. I TV4s program Äntligen hemma berättar Martin och Björn hur du enkelt kan bygga ett eget väggskåp. Bara du är lite händig så klarar du det.

carpenters-toolDu måste vara noga med hur du sätter reglarna. Sängen måste få tillräckligt med plats för att kunna öppnas utan att den fastnar, det är det viktigaste. Det är bra att montera på handtag på bottenskivan för det underlättar att fälla in och ut sängen. Du kan också göra en plats för förvaring. Man kan till exempel bygga in hyllor med plats för böcker på sidorna i väggkonstruktionen.

Beslaget är det som gör att sängen går att fälla in och ut och det består av fjädrar som man justerar efter hur mycket motkraft man behöver. Det är förstås också viktigt att komma ihåg att montera på handtag på bottenskivan för att underlätta när man stänger och öppnar sängen.

För dig som vill att det ska gå snabbt

Om du inte begåvats med en händig hemmafixar-gen så är det allra bästa att beställa en färdig väggsäng. Det kan du till exempel göra på Perfect Match Interior. Där hittar du många olika modeller att välja mellan. Vill du kanske ha en väggsäng som fungerar som våningssäng? Det går att fixa!

Visst vore det väl härligt att bara kunna trolla fram en säng när barnen ska lägga sig eller när man får gäster? Med en väggsäng är det möjligt.