Sommarfint i skåpen

Om du tröttnat på dina gamla tråkiga skåp på sommarstället men inte känner för att lägga en förmögenhet på att byta ut dem finns det olika lösningar för att piffa upp dem. Något som är väldigt fint och även praktiskt är att klä insidan av skåpen med dekorplast. Eftersom dekorplast finns i massor av olika färger och mönster kan du få en färgglad överraskning varje gång du öppnar dina skåp.

Dekorplast

Dekorplast har ett oändligt antal användningsområden. Istället för att byta ut sina fula fönsterbänkar kan man använda sig av dekorplast och få de att se ut som glänsande marmor eller vackert ådrat trä. Även slitna köksbänkar kan få ett lyft och se ut som nya igen. Du kan till exempel matcha insidan på dina köksskåp med dina köksbänkar och få en helt unik design i ditt kök.

Färger och mönster

Dekorplast köps i rullar och är självhäftande. Det finns massor av färger och mönster och det är bara din fantasi som sätter gränserna. Du kan använda dekorplast i retrofärger för att ge ditt hem den där rätta retrolooken, eller så kanske du vill att ditt hem ska se ut som ett viktoriansk slott med marmor och gammalt ådrat trä. Oavsett hur du vill designa ditt hem ger dekorplast dig otroliga möjligheter.

Montera dekorplasten

För att få dekorplasten att sätta sig rätt är det bra att veta hur man bäst monterar den. Börja alltid med att rengöra ytan ordentligt och sedan torka av den. Även små partiklar kan synas tydligt om de råkar sitta kvar och du monterar dekorplasten över. Monterar du på en större yta är det rekommenderat att ta bort skyddspappret successivt som du fäster dekorplasten.

Var försiktigt med att ta på limsidan då du lätt kan överföra fett från fingrarna till den, vilket kan försämra limmets förmåga att fästa sig på ytan. På större ytor kan du även spraya lite vatten där först så har du lite möjlighet att göra finjusteringar av dekorplasten innan den fäster sig helt och hållet.