Renovera lite billigare

renovera_374787247

För vissa är renovering ett nödvändigt ont, för andra är det nästan en hobby. Hur man än ser på aktiviteten kan nog alla hålla med om att man är tacksam för varje krona man kan spara in när man renoverar. Därför tänkte vi ge några smarta tips hur man kommer undan billigare. 

  1. Köp online – satsa på att köpa saker som kakel på nätet istället i lokala butiker. Priserna stiger oftast när man besöker en butik eftersom de har mer kostnader kopplade till sin verksamhet. Kakel, verktyg och färg brukar vara billigare att köpa online.
  2. Hitta begagnat – det finns personer som lyckats renovera och fylla hela sitt hem med begagnat material. Man kommer faktiskt långt med att fråga människor om man kan få deras överblivna kakel eller virke. Många gånger vill de bara bli av med det, eller säljer det för en struntsumma.
  3. Utlys på sociala medier – berätta om renoveringen på sociala medier och fråga om hjälp att hitta billigt material eller material som andra bara vill bli av med. Det kan finnas en hel del vänner som har massor med ”skrot” i förråden som de bara vill bli av med.
  4. Förra årets material – när en ny säsong och ett nytt år börjar, sänker byggvaruhusen priserna på fjolårets färger och tapeter för att få plats med det nya sortimentet. Leta i REA-lådorna hos företaget (både i butik och online) så kan du spara igen tusenlappar!.
  5. Fixa istället för att byta – en del renoveringar kanske inte kräver nytt material. Ibland räcker det med att lägga tid på att fixa istället för att byta ut, såsom märken i golvet. Dessa kan man fixa och dölja istället för att köpa helt nytt. Du sparar pengar men kanske får lägga ned lite mer tid.