Om ni planerar att sälja villan

Att sälja huset

Det kan mycket väl vara så att det hus som ni köpte för massor med år sedan börjar bli för stor då alla barn har vuxit upp och flyttat hemifrån. Börjar ni dessutom komma upp i åren så gäller det att börja planera och fundera på om det är dags att sälja villan och köpa sig något mindre, en bostadsrätt kanske?

Om det är länge sedan som ni renoverade så kanske ni behöver gå igenom hur ert hus ser ut och om det finns något som bör göras innan försäljning. Det kan mycket väl vara så att viss renovering kan ge tillbaka pengarna och det blir enklare att sälja huset med exempelvis ett nytt tak på huset. Om ni väljer att sölja ert hus utan hjälp av mäklare så kan det finnas en fördel att läsa på om hur köpekontrakt och annat upprättas på bästa sätt. Detta kan ni få hjälp med hos Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna som har erfarenhet att detta. Det kan finnas många fördelar att slippa mäklararvode och annat som säljare av sin fastighet.

Det kan bli en stor omställning att gå från ett stort hus till en betydligt mindre lägenhet. Men betänk allt jobb som ni slipper i samband med ett bostadsbyte. Ni slipper skotta snö på uppfart och framför ert hus. Detta sköts av fastighetsskötare i er förening. Det kan vara en balkong som ska sopas av lite snö under vinterhalvåret. På sommaren så behöver ni inte tänka på gräsklippning och att sköta om den stora trädgården som ni hade. Nu kan ni istället skaffa er en lite kolonilott där ni kan få utlopp för grönsaksodling och annat. Vi hoppas naturligtvis att ni kommer att få sälja ert hus först och främst men också att ni kommer att trivas i ert nya boende.