Kökstrender

Det krävs inte alltid mycket för att få sitt kök trendigt och andas personlighet. Med relativt små medel kan du förvandla ditt alldagliga kök till ett trendigt kök som andas 2014. Här kommer några enkla tips.

Vackert kökPersonligt…

Något som varit väldigt trendigt det senaste två åren, både inom mode och inredning är att skapa en personlig stil. En stil som återspeglar personligheten på de personer som bor i hemmet. Försök känna efter vilken stil och vilka detaljer som tilltalar just er familj och inred därefter. Ett sätt att skapa en personlig stil är att använda sig av ord eller citat att pryda väggarna med. Kanske en vägg i ert hem ska prydas med er familjs favoritrecept?

Blanda stilar och skapa kontraster…

En annan sak som skapar en stil i samma riktning som trenderna pekar är att skapa en inredning där olika stilar och material matchas på ett snyggt sätt. Stilen i köket behöver inte gå i samma anda utan blanda gammalt med nytt, färger med vita detaljer. Allt för att skapa en personlig och varierad stil. Ett tips är att satsa på ett nytt matsalsbord. Trenderna på borden har i vår gått över i mer mjuka toner tillsammans med ett gammalt uttryck. Satsa på ett stort matbord som utgångspunkt för inredningen. På Internet finns många bord att hitta, i rätt utformning för trenderna i vår. När bordet är inköpt är ett tips att behålla de gamla köksstolarna men att med enkla medel ge dem ett nytt uttryck. Välj en favoritpastell och måla stolarna i denna. Ni har då skapat ett helt nytt kök med enkla medel, ett kök som känns nytt, personligt och trendigt.

Bra belysning…

Belysningen är en annan del som är viktig i ett kök. Här behövs olika typer av belysning, en för att få bra ljus på arbetsytorna och ett ljus som skapar en mysig stämning vid matbordet. Försök att skapa så många ljuspunkter som möjligt i köket och satsa på dimmer så att ni kan variera belysningen utifrån vad som ska göras i köket.

Tipsen i artikeln har inspiratats av en artikel på Aftonbladet som heter ”EXPERTEN: 10 TIPS FÖR ETT TRENDIGT KÖK”.