Inredningstips: Tavlor och mattor

TavelramOm man för första, och förhoppningsvis också enda gången, har flyttat hemifrån till sin första egna lägenhet så är det alltid en utmaning att få till en fin inredning om man inte råkar vara lite lagt åt det artistiska hållet och har ett inredningsintresse. Beroende på lägenhetens utformning så är det givetvis olika saker man kan göra för att ge den liv och prägel av dess innehavare – du.

Dekorera mera

Nu ska vi egentligen inte vara alltför stereotypiskt dömande och dra alla över en kam, men det är nog vanligen så att problemet med oinredda lägenheter oftast brukar tillhöra unga män vars intressen kanske mer ofta förekommande dras åt mer traditionellt grabbiga saker hellre än inredning. För dem, och alla andra också som känner sig träffade så kommer de här tipsen att vara till gagn.

  • Tavlor – Direkt när du får upp något på väggarna i form av tavlor, målningar eller planscher så kommer lägenheten att kännas mycket mer levande och hemtrevlig. Det är klart att man gärna vill ha något man själv tilltalas av som motiv, men även neutrala tavlor som inte direkt drar blicken till sig, de skapar en atmosfär som är trevligare än den var innan.
  • Mattor – En lägenhet utan mattor eller motsvarande som ligger på golvet kommer att bli ganska lyhörd och ljudvågorna från allt du gör i den kommer bli till ett eko. En stor matta under vardagsrumsbordet eller bara en mindre rundmatta i sovrummet kommer att göra skillnad.