Inred sovrummet

Vi tillbringar mer tid i sovrummet än vad vi kanske märker av – minst sju timmar per natt. Det är en plats där vi behöver känna ett absolut lugn då det är där vi får vår nödvändiga vila.

Därför är det viktigt att inreda rummet så att det blir så rofyllt som möjligt. Men hur gör du det och vad bör du tänka på?

Säng

Fyra tips

På Sköna Hem kan du läsa åtta tips om hur du bäst inreder ditt sovrum. Det första tipset är att inreda utifrån blickfånget i rummet. För många är det sängen, men för andra kan det vara en balkong, ett fönster eller en kakelugn i som står i rummet. Det andra tipset är att du tänka praktiskt.

Fundera hur du vill använda ditt sovrum förutom att sova. Hur kan du inreda ditt rum efter dina andra behov? Det tredje tipset är att inreda för att sova som bäst. Här kommer den viktigaste möbeln in i bilden – det gäller att du skaffar en bra säng som du trivs i. Behöver du en kvalitetssäng kan du leta på Walfrid som säljer många olika typer av sängar av hög kvalitet. Det fjärde tipset är att inte övermöblera. Tänk ”less is more”. Alltför många möbler skapar irritation då de kan begränsa rörligheten.

Fyra ytterligare tips

En av de viktigaste förutsättningarna när du ska sova är att du har rätt ljus. Det gäller även tiden du är vaken i ditt sovrum. Investera gärna i en rullgardin eller persienner för att få så mörkt som möjligt under natten. Komplettera med ljusa gardiner som släpper in mycket ljus under dagen. Att ha någonstans att sitta på förutom sängen i ditt sovrum är trevligt. En fåtölj eller en stol är ett bra alternativ. Kan du möblera med möbler i centrum är det bra. Sängen behöver inte heller stå mot en vägg. Känn efter själv och var kreativ i din möblering!