Vackert badrum

Grovjobbet när man renoverar ett badrum är inte så intressant och roligt. Det är inredningen och designen som man vill lägga ner mest tid. Det är trots allt det som man ska mötas av varje dag. 

Väggarna

Vad ska det vara på väggarna? Generellt brukar man välja kakel när man renoverar eftersom det är lättrengjort och hållbart. Men det finns så mycket att välja på. Man behöver inte längre sätta upp de helvita, helt fyrkantiga rutorna över hela väggarna. Kakel finns i regnbågens alla färger och olika strukturer. Varför inte en grövre struktur och riktigt mörkt för att skapa en personlig och mysig atmosfär? Här har du ett fraktfritt exempel på mörkt kakel som man även kan lägga på golv.

Det går också att blanda mellan olika former. Sätt upp och blanda smala och bredare kakelplattor för att få en schysst effekt på väggarna.

Golvet

Här är det helt rätt att lägga in golvvärme! På trötta, kyliga mornar finns det inget skönare än att så på ett varm golv medan man borstar tänderna och gör sig klar för dagen. Har man golvvärme kan man lägga klinker utan att vara rädd för kalla tår. Här kan du ladda ner en artikel från ”Gör Det Själv” som berättar hur man går till väga. Klinker kombineras lätt med kakel och här finns det också tillräckligt med alternativ för att göra en förvirrad. Om man redan bestämt färg och ytskikt på väggarna, eller golv, så skicka efter prover så man kan se om de passar med varandra.

Belysningen

En perfekt belysning i badrummet är en som kan vara behaglig, avslappnande och samtidigt ge all möjlighet till att upprätthålla en bra hygien. Belysningen kommer att vara avgörande för hur badrummet uppfattas i slutändan, det är därför viktigt att man tänker över sina val noggrant. Den mest väl upplysta platsen i badrummet ska såklart vara vid spegeln, det ska gå och raka eller sminka sig lätt utan att bli bländad. Belysning ovanför spegeln är ju det vanligaste, men det är faktiskt bättre att ha belysningen i ögonhöjd i form av ett par lampetter. För taken så är det ju helt klart spotlights infällda i taket, så kallade downlights, som är mest populär för tillfället.