Ta hand om ditt hem

Fixa där hemma

När man har blivit lägenhet eller husägare så gäller det att man tar hand om sitt hem, det gäller att se till så att man underhåller så att inget gör sönder i onödan och att fastigheten man äger behåller sitt värde, ja helst ökar i värde om man skulle få för sig någon dag att byta boende.

Ett hus kan behöva mer omsorg än en lägenhet då det är mycket som kan behövas åtgärdas utomhus med grund, fasad, fönster och takt. En lägenhet är det mesta klart utvändigt genom den bostadsrättsförening man finns med i genom köpet av lägenheten. Det är mer invändiga åtgärder som man bör fundera på, fungerande toalett, ett funktionellt kök och allmänt underhåll med renovering av rum. Genom att hålla efter saker och ting i sin lägenhet eller hus så minimera man risken att något händer och man får en bra koll på hur det ser ut med fastigheten.

Oavsett vilket man bor i så behöver man städa sitt boende, det är också ett sätt att ta hand om sitt hem. Avlopp kanske behöver rensas och golv behöver skuras för att nämna några saker. En del använder sig av professionell städhjälp då man känner att tiden inte riktigt räcker till. Innan man börjar med en städtjänst kan det vara en idé att boka en storstädning och att på så sätt kunna börja på ny kula så att säga. Det kan även vara skönt att få en rejäl städning gjord innan sommaren eller varför inte inför julen.