Stort som smått

KökAtt inreda sitt hem innebär detaljer, både stora och små. Det första man tänker på när det handlar om inredning är kanske möblering, tavlor och prydnadssaker. Men till ens hem tillhör ju även saker som är praktiska och har ett användningsområde som innefattar annat än bara att tittas och sittas på.

Både funktionellt och fint att titta på

Det finns förutom klassiska snygga tavlor och vardagsrumssoffor en hel del både smarta och roliga lösningar som man kan ha i hemmet. Om ni råkar känna till butiken vid namn Designtorget som finns bland annat alldeles bredvid Sergels torg i centrala Stockholm. Där säljer man en massa innovativa prylar som är både finurligt funktionella men även rätt trevliga att se på. Du kan bland annat hitta uppblåsbara fotbad och läsglasögon som är designade så att de går att stoppa i din plånbok som ett kreditkort.

Annars kan det ju vara rätt trevligt att ha lite snygga och finurliga prylar i köket. Om vi tänker oss tillbaka ett par decennium så var det åtminstone inte undertecknad veterligen något vanligt förekommande med köksverktyg som var utformade för något annat än funktionalitet. Numer så svänger sig tv-kockar med termer om hur attraktiva knivar och köksmaskiner är – visuellt sett. Och det gör de rätt i, för idag så är många av verktygen både visuellt tilltalande och funktionella. Det kan vara alltifrån en stavmixer i rostfritt stål till äggkoppar med specialdesignade utseenden.