Lantlig inredning

En inredningstrend som vuxit sig väldigt stor under de senaste 5-åren är Shabby Chic, eller lantlig inredning som många också kallar den. Inredningsstilen är en romantisk inredningsstil där den stora färgen är vitt, en färg som knyter ihop hela inredningsstilen. 

gammaltLantlig inredning är en inredningsstil som egentligen slog igenom redan på 1980-talet men det är först de senaste 5 åren som den blivit riktigt stor. Lantlig inredning är verkligen inne och den är nog här för att stanna ett tag. Söker du på lantlig inredning på nätet finns det idag otroligt många inredningsbloggar och webbshoppar som inriktat sig på ämnet. Vi har här försökt ta upp de vi tycker är de bästa siterna att besöka;

Inredningsblogg

En blogg vi gillar är http://linnegarden.blogg.se/. Det är en blogg som drivs av en tjej som heter Emma och man får i bloggen följa med då hon renoverar sitt hem. Emma älskar den franska och danska lantliga inredningsstilen och hon har försöka prägla sitt hem efter just den. I bloggen hittar man många inspirerande bilder och tips på hur man kan skapa ett hem inspirerat av den lantliga inredningsstilen.

Webbshop

Att hitta en webbshop som säljer lantlig inredning är inte svårt, det finns idag en uppsjö av webbshoppar med just den inriktningen. Eftersom utbudet ökat så kraftigt så är det ibland tyvärr svårt att hitta en webbshop som är bra. Eftersom vi som konsumenter idag ställer krav så som, säkra betallösningar, snabba leveranser och ett professionellt bemötande är det många webbshoppar som faller där. Vi har hittat en webbshop som är vår favorit för närvarande, Country By Mail. Det är en webbshop som ständigt uppdaterar sortimentet, har ett personligt och proffsigt bemötande och riktigt snygga inredningsartiklar. Country by Mail har även blivit utsedd till en av tidningen Expressens favoritnätbutiker. Du hittar hela artikeln här.

Tips på hur du kan skapa  lantlig inrednings stil i ditt hem

  • Det mest utmärkande för hela inredningsstilen är att använda olika nyanser av vitt på allt i hemmet, så som golv, väggar, möbler och inredningsdetaljer.
  • Ofta används äldre möbler som målas om för att skapa ett lite gammalt, slitet intryck. Ett tips för att skapa ett gammalt nött intryck är att måla möbeln i en mörk nyans först, sedan måla över i vitt och till sist slipa lite med sandpapper på för att den mörka färgen ska skina igenom på vissa partier.
  • Ett annat inslag i denna inredningsstil är baljor, kannor och skyltar i emalj eller zink, föremål av järn får gärna vara lite rostiga.
  • Textilierna är dominerande i vitt och materialen är säckväv, linne, spets och bomull.