Inreda vardagsrum

Vardagsrummet är, anser nog de flesta, det viktigaste rummet i ett hem eftersom det oftast är det största rummet i hemmet samtidigt som man spenderar väldigt mycket tid där.

Av den anledningen kan det vara en bra idé att lägga lite extra krut på inredningen just i vardagsrummet. Vare sig man ska inreda vardagsrummet eller något annat rum finns det som bekant en rad olika inredningsstilar att välja mellan.

En inredningsstil som verkligen fått fäste och blivit väldigt populär under de senaste åren är den lantliga inredningsstilen eller shabby chic som den också kallas. Vill man inreda sitt vardagsrum i lantlig stil bör man satsa på mycket textilier i form av exempelvis gardiner i bomull, säckväv och linne eller dukar, kuddar och annat i liknande material. Även mycket ljusa färger, framför allt vitt, samt mjuka former är centrala delar i lantlig inredning. Viktigast är dock att rummet får en lantlig atmosfär och även andas gamla tider.

Är man mer ute efter en modern inredning i sitt vardagsrum kanske den så kallade skandinaviska inredningsstilen vara något. Den här stilen är också att föredra för den som inte vill ha en massa prylar i vardagsrummet eftersom den skandinaviska inredningsstilen är avskalad och enkel. Vad gäller former och färg ska dessa vara enkla, stilrena och ljusa.

Oavsett vilken stil man väljer att inreda sitt vardagsrum i kan man alltid förhöja mysfaktorn genom att installera en braskamin i rummet, dels värmer det gott, dels är det som sagt väldigt mysigt att sitta framför en varm brasa, speciellt så här i vintertid.