Inred trendigt

Nu när vintern är som mörkast och man helst av allt stannar inomhus är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp hemmet genom att nyinreda.

inredning i modernt badrum

Vill man dessutom vara modern och följa den senaste trenden när man gör detta kommer här några tips. Flera av de är hämtade från den här artikeln.

Precis som när det gäller kläder och mode handlar även inredning just nu mycket om färger och gärna färger som verkligen syns, som till exempel färgsprakande calypsotoner, pastell samt akvarell. Även blått är en färg som är tämligen het just nu och framför allt då i form av olika mörkblå nyanser.

Vad gäller material så är det fortsatt det naturliga som gäller i form av till exempel ull, linne, koppar, mässing, sten och trä samt marmor.

Trenden med mycket ljust på alla håll och kanter håller fortsatt i sig, dock med mörka inslag. Det kan till exempel handla om att i den ljusa soffan i vardagsrummet lägga några kuddar i mörkare färger eller att till det vita bordet i köket ha svarta stolar. Mer om vilka trender som gäller för just köket går att läsa mer om här.

En annan tydlig trend är att sakerna vi köper, oavsett om det handlar om möbler eller mindre inredningsdetaljer, verkligen ska hålla länge. Med andra ord, ”slit- och slängkulturen” är helt förbi.