Inred på budget

sh_chairs_paint_old

Alla rum behöver någon form av inredning, vare sig det handlar om en sittplats i ett vardagsrum, en sovplats i sovrummet eller för den delen en matplats i köket. Är det ett första hem är kanvasen blank och kan fyllas efter egna idéer, medans ett befintligt rum som ska förnyas, redan har saker som kanske kan inkorporeras.

Ska du börja från noll har du alla möjligheter att göra rummet unikt efter dina egna önskemål. Tänk ut den stil du vill ha för rummet och sök inredning utifrån den. Har du redan ett färdigt rum som du vill förändra, kan du förändra stilen genom att byta ut befintliga möbler.

När du har en stil som du vill åstadkomma är det bara att sätta igång. Titta på begagnade möbler som ofta har ett rimligt pris och haka inte upp dig på färgen, då det allra mesta går att måla och klä om för en billig peng. Ta en extra koll på det lokala möbelvaruhuset. Ofta har dom en rea hörna och olika kampanjer för möbler, vilket kan dra ner kostnaderna rejält. Till exempel kanske du förälskat dig i en lampa, som skulle sitta alldeles perfekt i vardagsrummet som du håller på med, men den kostar alldeles för mycket. Håll koll på butikens reor och erbjudanden, för har du tur kanske du kan komma över den för halva priset, när det blir ny säsong och nya lampor köps in.

Funkar din soffa bra på platsen men kanske färgen är helt fel, ja då kan du leta efter överdrag som finns att köpa till en mängd olika soffor. Det blir en betydligt billigare kostnad än om du ska köpa dig en helt ny. Återanvänd också möbler från övriga rum, kanske kan dom enkelt byta plats och lite ny färg kan göra möbeln som ny.