Inred arbetsrummet

Vi arbetar i allt större utsträckning hemifrån numera i och med att det mesta går att sköta online eller över telefon. Denna samhällsutveckling har lett till ett allt större antal människor som skaffar sig ett arbetsrum – eller ett hemmakontor – där all fokus ligger på arbetet. Hur inreder du ditt arbetsrum så att timmarna som du lägger på ditt jobb i hemmet blir mer produktiva?

Arbetsrum

Sätt skrivbordet i fokus

Det är vid skrivbordet som du kommer att sitta mest när du väl är inne i rummet. Gå in i det tilltänkta rummet innan du börjar inredningen och prova dig fram var exakt du vill att ditt skrivbord ska stå. Det är enormt viktigt att du känner dig komfortabel med platsen. När du gjort det är det dags att köpa arbetsbordet. Det är funktionalitet som är viktigast här. Istället för att tänka på design, lägg istället energin på att hitta en ergonomisk lösning. Har du ett litet arbetsrum, välj ett skrivbord med dubbla arbetsytor.

Gör arbetsrummet fint

När du installerat ditt bord är det dags att göra det fint. Det är först nu som du bör börja tänka på själva inredningen. Vi rekommenderar att göra allt annat i rummet minimalistiskt. Vita färgen med nyanser av svart eller beige är att föredra. Vit färg har en lugnande effekt och passar bäst om ditt jobb får dig att känna dig stressad. Du vill koncentrera dig på jobbet när du är inne i arbetsrummet. Därför är grönt och rött färger som inte är att föredra. De drar till sig din uppmärksamhet och tar lätt fokus ifrån det viktiga.

Accessoarer

Vill du ta en paus från jobbet då och då utan att lämna rummet, kan det vara bra att ha med några accessoarer inne i rummet. Det kan vara tavlor, blommor, bilder eller annat som får dig att koppla av och tänka positivt. Arbetsrummet är rummet för dig och bara dig. Tänk på vad som gör just dig lycklig och välj prylar som skall tillhöra rummet utifrån detta.