Dags för en inglasad altan

Har du alltid drömt om en vacker inglasad altan? Har du en terrass på din bottenvåning eller kanske en större balkong kan det vara dags att förverkliga dina drömmar! Inget kan vara bättre än en kopp kaffe på altanen tidigt på morgonen. En bättre start på dagen är svårt att önska sig.

Inglasning

Vad behöver du?

Hur ser man då till att en inglasad altan blir till verklighet? Det du behöver tänka på är inköp av glas och möbler samt hitta en vettig hantverkare till ett lagom pris. Ofta behöver du även bygga om en del – beroende på konstruktion du väljer. I många fall behöver du en del virke för att lägga altanens stomme, taket och trallen. Trallen är egentligen ett extra golv som du vanligtvis lägger på den vanliga golven för komfortens skull. När det gäller altan räcker det alltså med enbart trallen om du väljer att bygga ut.

Vad kostar det?

Att bygga en inglasad altan är inte billigt – speciellt om du vill att din altan håller hög standard. Du får räkna med att lägga ut över 100 000 kronor. Är du en duktig hantverkare och väljer en lösning som inte kräver dyra materialkostnader, kan du spara en del och få prislappen att hamna på kring 50 000 kr. Tänk på att om du väljer utföra arbetet själv håller resultatet nästan alltid en lägre kvalitet – hur duktig du än är. Väljer du att få hjälp av en byggfirma, är chansen större att du inte kommer att få nämnvärda problem med din altan i framtiden. Dessutom får du garanti på den utförda tjänsten.

Hur får du bättre pris?

Låter det dyrt med en byggfirma, får du undersöka möjligheten att spara en del med hjälp av ROT-avdraget. Detta avdrag möjliggör rejäla skattelättnader för dig som vill förbättra din bostad. Byggfirmor kan allt om hur du får avdraget och hjälper mer än gärna till med råd. Det ligger helt enkelt i deras intresse att hjälpa till då avdraget gör deras tjänster mer attraktiva för dig som kund.