Bygg en bastu

sauna

Funderar ni på att bygga en bastu så finns det ett par saker man bör tänka på, framförallt om man har plats för att bygga och om man måste offra något utrymmer för själva bastubygget. Det finns gott om inspiration att hämta online så vi kommer inte att visa på ritningar hur du bygger utan det vi kommer att ge dig tips om är bra ställen att kolla upp innan du sätter igång med ditt bastubyggande.

På sajten DinByggare får du värdefulla tips på hur du bygger din bastu i lösvirke, det vill säga du köper det virke som din bastu kräver och bygger därefter. Du får information om vilka verktyg du kommer att ha nytta av och vilket virke som behövs. Planering är viktigt när du bygger din bastu. Fördelen med att bygga en bastu själv är att du bestämmer storleken på din bastu och hur många som ska få plats i den.

Har du inte tid och ork så finns andra smarta lösningar för att få en funktionell bast ganska snabbt. Du kan även hitta färdiga basturum som du kan sätta in i ett befintligt badrum eller källare. Det kan vara bekvämt att köpa ett färdigt basturum om man inte har tiden att bygga själv eller att man inte har kunskapen. Om du bygger själv så kan du även hitta bastuaggregat, belysning och bastudörrar ja allt du behöver till din bastu på nätet, det är bara själva virket som du köper på en virkesbutik.