Braskamin – dubbla fördelar

Nu när hösten kommer och det börjar bli lite kyligt kan det vara skönt att komma in genom dörren och känna värmen från en riktig braskamin. Förutom att det faktiskt är väldigt varmt och skönt med en braskamin är det även fördelaktigt ur ekonomisk synvinkel.

BraskaminFinns det något mysigare än att sitta eller ligga framför en riktigt varm och skön braskamin efter att ha varit ute en kall vinterdag? Troligtvis inte. Förutom att ge värme kan en braskamin även med fördel utgöra en del av inredningen. En snyggt utformat och passande kamin kan ge vardagsrummet, vilket är platsen där en braskamin oftast är placerad, ett ordentligt lyft.

En annan fördel med att införskaffa en braskamin är den ekonomiska vinst man gör. Lite beroende på vilken typ av kamin man har är det möjligt att spara upp till 40-50 procent i uppvärmningskostnader, vilket kan innebära många tusenlappar för den som har ett stort hus.

Vill man satsa på en kamin som både ska ge ekonomisk vinst och vara en mysfaktor är det bra att satsa på en kamin med bra kvalité. Ett företag som funnits med ett tag i branschen, som är riktigt duktiga på snygga, effektiva kaminer är sweep.nu. De har kaminer i alla olika former och utföranden, runda, ovala och fyrkantiga i olika färger. Riktigt snygga och effektiva kaminer.

För den som vill vara lite bekvämare och undvika en vedeldad kamin finns idag även kaminer som eldas med gas. Gentemot en vedkamin kan det vara en klar fördel att ha en gaskamin då man dels kan släcka elden när man vill, dels så behöver man inte heller aska ur kaminen.

Funderar du på att köpa en kamin till din bostad är det bra att läsa på lite om vad som gäller innan. Vi i Villa har gjort en bra artikel om vad som gäller då du ska installera en kamin. Du hittar artikeln här.